Usein kysyttyä

Tarvitsemmeko reissuilla kalastuslupia?

Kyllä, kaikilla reissuun osallistuvilla 18-64 -vuotiailla on oltava voimassaoleva Kalastonhoitomaksu suoritettuna, ja tarpeen tullen esittää siitä tosite (esim pankkitosite) kalastuksenvalvojalle. Voit maksaa kalastuslupasi itse (ao. ”Maksa lupa tästä” -linkkiä käyttäen). Maksa luvat tästä

Mitä reissulla pyydystetyille kaloille tapahtuu?

Kaikki opasveneet ovat varustettu kiertovesisumpuilla, joten kalat pysyvät reissun ajan hyvässä kunnossa. Kalat, mitä reissuilla saamme voidaan ottaa valikoidusti ja käsitellä haluamallanne tavalla esim. fileiksi. Jos on aikeissa ottaa saalista mukaan kannattaa varata kylmälaukku autoon mihin saatte fileet kylmään ja pakata asianmukaisesti kotiin vietäväksi.

Me noudatamme kalastuksessa vesistökohtaisia kalan välimittoja mitä otamme ruokakaloiksi. Periaate on, että pienet (alimittaiset) ja suuret yksilöt vapautamme aina, ruokakalojen koko perustuu vesistökohtaisiin kalatiheyksiin ja mitallisen kalan keskikokoon vesistössä.

Reissuillamme saadaan kaloista tarkat painot, pituudet ja huippuvalokuvat, joten muistot säilyy ja isot yksilöt saavat jatkaa tärkeää lisääntymistä vesistöissä.

Saako reissuille ottaa omat kalastusvälineet?

Kyllä, voitte ottaa myös omat välineet matkaan. Veneemme on toki varustettu erittäin laadukkailla heittokalastusvälineillä ja sadoilla eri ottivieheillä?

Onko reissun hinta sama 1-4 henkilöllä?

Kalastusmatkat hinnoitellaan aina venekohtaisesti, jolloin reissun hinta on aina sama 1-4hlö, eli veneellinen. Teemme jokaisesta reissusta teille tarjouksen erikseen ja toimitamme sen sähköpostitse.

Pyydä tarjous kalastusmatkasta

Kalastuskurssit hinnoitellaan  kurssipaikan ja sisällön mukaan, jokaiseen kurssiin mahtuu 4hlö mukaan ilmoittautumis järjestyksessä Kalastuskurssien hinta alk. 200€ hlö sis. alv. Kalastuskursseja järjestetään vuosittain useita ympäri Suomea.

Katso kurssitarjonta

Menemmekö joka säällä kalaan?

Kalastusnautinto on paljolti varusteista kiinni. Mikään ei ole kamalampaa kuin palella vesillä. Siksi on tärkeää varustautua koville keleille oikeilla varusteilla. Sisävesillä pääsemme toimimaan kovallakin kelillä ja suojaisat lahdet antavat aina mahdollisuuden laadukkaaseen kalastukseen. Tietyissä vesistöissä keliolosuhteet ovat kovemmat ja myrskyn sattuessa voimme vaihtaa lähtöpaikkaa suojaisemmalle puolelle.

Saammeko aina kalaa reissuilla?

Kun kalastamme ahventa, kuhaa ja haukea liikumme 100% kalavarmuudessa. Meritaimen on lajina huomattavasti haastavampi ja siihen vaikuttaa keliolosuhteet helpoiten. Siitä huolimatta, näilläkin reissuilla lähes aina saamme meritaimeneen ainakin kontaktin.

Alkuun