Kalastusmuodot ja tekniikat

KP Fishing haluaa opettaa teille monipuolista kalastusta ja olla tarkasti perillä uusimmista vieheistä ja tekniikoista eri kalastusmuodoissa. Siksi testaamme jatkuvasti uusia vieheitä ja tekniikoita viehekalastuksessa.

Tähän sivustoon olemme kasanneet teille vinkkejä, tietoa ja muuta materiaalia näistä aiheista.

Jigikalastus

Jigikalastus - rantautui Suomeen noin 1990 luvun alkupuolella. Jigikalastus oli Suomessa aluksi painottunut merelle ahvenen ja kuhan jigikalastukseen. Jigikalastusta harrastetaan tällä hetkellä tehokkaasti kaikilla vesityypeillä ja on tällä hetkellä ehkä suosituin kalastusmuoto. Jigikalastus on perinteisesti pohjalinjajigausta jossa silikoonisyötti on yhdistetty painokoukkuun, eli jigipäähän. Jigikalastus pitää kuitenkin sisällään monia eri jigikalastusmuotoja ja tekniikoita joiden hallitseminen, välineet ja tekniikat ovat mielenkiintoisia ja todella tehokkaita eri tilanteissa. Muita suosittuja ja tehokkaita jigikalastusmuotoja ja rigauksia on dropshot, Carolina, texas, Ned, cheburashka rigaukset

Ahvenen kalastus

Ahvenen kalastus - on tällä hetkellä mielenkiintoisimpia kaloja ja kalastusmuotoja Suomessa. Ahven on hieno vastus siimanpäässä ja äärettömän hyvä ruokakala. Ahvenen kalastuksen monipuolisuus, paikkojen ja lukuisien eri viehetyyppien testaaminen tekee ahvenen kalastuksesta todella koukuttavaa ympäri vuoden.

Kuhan kalastus

Kuhan kalastusta - voidaan kalastaa monilla eri tekniikoilla onnistuneesti. Yleisimpiä kalastusmuotoja kuhan kalastuksessa on jigikalastus ja vetouistelu. Kuhan kalastuksessa viehevalinnoilla, oikeilla tekniikoilla ja paikkatyypeillä saadaan kuhan kalastuksesta ympäri vuoden saalisvarmaa.

Hauen kalastus

Hauki on mahtava saalistaja, joka iskee oikein valittuun vieheeseen todella rajusti. Siksi hauen heittokalastus on yksi suosituimmista Suomalaisten kalastustavoista ja saaliskohteista, joista riittää kertomista ja joskus kehumistakin pitemmäksikin ajaksi. Hauen kalastuksessa on paljon eri variaatioita, tekniikoita ja vieheitä millä hauki on mahdollista siiman päähän saada. Yleisimpiä haukivieheitä on lusikkauistimet, vaaput, spinnerbaitit ja erillaiset haukijigit.

Täsmäkalastus

Todella tehokas kalastusmuoto ja mahdollisuus todellisiin suurkaloihin!
Täsmäkalastuksessa suuressa roolissa on elektroniikka, jota hyödyntäen pyrimme löytämään päivän kohdekalat. Etsimme kalat viistoluotaimen ja LIVE luotain tekniikan avulla. Kalastamme päivän aikana pystyjigaamalla läheltä venettä, sekä heittämällä kauempana olevia kaloja. On uskomaton tunne, kun näet reaaliajassa kuinka kala iskee vieheeseen tai usein myös sen hylkää. Täsmäkalastusreissut ovat
myös erittäin opettavaisia, kun saamme tietoa kalojen liikkeistä ja siitä, mitä siellä veden alla oikeasti tapahtuu.

Meritaimenen kalastus

Meritaimenen kalastus on todella upea vaikkakin erittäin haasteellinen kalastusmuoto. Meritaimenen kalastus sesongit osuu keväälle ja syksylle. Keväinen meritaimen hakeutuu heti jäiden lähdettyä lämpöisempiin lahtivesiin ja syksyllä meritaimenia löytyy ulompien luotojen, saarien ja rikkonaisten rantojen tuntumasta parhaiten. Meritaimenta kalastetaan moni puolisesti erillaisilla uistimilla mutta ehkä käytetyin viehetyyppi on lusikka uistin. Meritaimenenkalastus on kalastusmuoto, jossa moni asia vaikuttaa onnistumiseen ja kalan saamiseen.

Siian Kalastus

Siian pohja onginta - on erittäin suosittu kalastusmuoto varsinkin merialueella. Siian kalastus keskittyy varhaiseen kevätkauteen rannikkovesissä mutta onnistumisia on tullut myös loppukaudesta, kun vedet ovat viilenneet. Siika syö pääsääntöisesti sukasmatoa Siinä virvelisiimaan liitetään liukupaino, jonka avulla syöttinä käytettävä mato heitetään pohjaan odottamaan ottajaansa. Varmimpia siikapaikkoja ovat hiesupohjaiset salmet, rannat ja lahdelmat.